Pro Bona Coaching & Training Center

fejlesztés, coaching, tréning

IAC

Tagjai vagyunk az International Association of Coaching (IAC) szervezetének.

International Association of Coaching

Coaching Blog

Proaktív Coaching

Tematikus oldalaink


Executive Coach képzés

 

Coachville

MemberCoach képzések arrow Cikkek, érdekességek
Cikkek, érdekességek
Delegálni, delegálni, delegálni - második rész

 

A Harvard Business Review delegálással foglalkozó írásának korábban idézett első részében a vezető tehermentesítésének lépéseit kezdtük el áttekinteni, melyet most folytatunk.

Bővebben...
 
Terjed és változik a coaching

 

A coaching – személyes készségfejlesztés – Nagy-Britanniában megtett diadalútjáról írt cikket Matt Driver, a legelismertebb, pozitív pszichológiára építő coachok egyike, cége, a Management Futures oldalán.

Bővebben...
 
A jó kilátásokat többre tartjuk az elért eredményeknél

 

Állásinterjúkon az emberek általában a személyes teljesítményüket hangsúlyozzák, arra gondolva, hogy az elért eredményeket nem lehet elvitatni, míg a jövendő kilátások bizonytalanok. Cáfolni látszik azonban őket egy friss tanulmány, amely szerint egy sor helyzetben inkább azokat preferáljuk, akikben nagy lehetőséget látunk, szemben azokkal, akik már „bizonyítottak”. 

Bővebben...
 
Nincs életkedv autonómia nélkül?

 

„A lelkesedés (…) mozgásra ösztökél, korlátlan, örömteli és elnyomhatatlan. Nem azonos a boldogsággal, bár vannak határterületek a két fogalom között. A lelkesedés mélyén nyugtalanabb, túláradó érzéseket találnánk. Egészen biztosan nem a békés megelégedettség rokona: a lelkesedés szárnyal, árad, és bugyog, energiával töltve fel mindenkit, aki részesévé lesz.” (Kay Redfield Jamison – Lelkesedés: az élet igenlése, 2004, Vintage Books – Random House)

Bővebben...
 
Delegálni, delegálni, delegálni - első rész

 

A vezetők túlterheltsége sokszor tárgya a business coachingnak. Ennek hátterében leggyakrabban a delegálási probléma áll, vagyis, hogy nem ruháznak át, nem delegálnak feladatokat munkatársaiknak és beosztottjaiknak, pedig megtehetnék. A közelmúltban ezt a problémát az üzleti körökben tekintélyes újság, a Harvard Business Review is részletesen tárgyalta.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 9 / 27
 
Joomla Templates by Joomlashack